GROEPSLESSEN

“Body Pump, simply the best way to get in shape!”

19

Heb je wel eens krachttraining overwogen, maar mis je een trainingsmaatje? Dan is Body Pump precies wat je zoekt, want bij Body Pump vind je maatjes genoeg! Het is de ultieme krachttraining in groepsverband.

Body Pump kan het beste omschreven worden als fitness op muziek. Terwijl de oefeningen zorgen voor een veilige en effectieve training, zorgt de muziek voor motivatie. Niet alleen heeft iedere spiergroep een eigen nummer, ieder stukje in de muziek hoort bij een bepaalde beweging op een bepaald tempo! Dit zorgt voor een bepaalde herkenbaarheid, zodat je al vrij snel zwaarder kunt gaan trainen. Een Body Pump workout bestaat uit een les van een uur. Tijdens de training komen alle spiergroepen uitgebreid aan bod. De meeste oefeningen worden uitgevoerd met een speciale stang. Het gewicht van de stang kan je met behulp van schijven zelf bepalen. Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht. De training is dus op gericht op spierversteviging, afslanken en behoud van spiermassa. Body Pump is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de stang kan variëren van 1,8 kg tot 40 kg. Of je nu man bent of vrouw, jong of oud, iedereen kan prima op zijn eigen niveau aan deze les meedoen. Durf jij het aan?

“PUT YOUR HANDS UP AND FIGHT YOURSELF FIT!”.

Body Combat is een explosieve training op basis van bewegingen 200
uit verschillende vechtsporten, zoals (kick)boksen, karate en tai-chi. Het verbetert de conditie en het heeft positieve invloeden op coördinatie, vetverbranding en zelfvertrouwen. Ervaring op het gebied van vechtsport is bovendien niet nodig, want de bewegingen en combinaties zijn door iedereen goed te doen! Het is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, elke leeftijd of elk geslacht. Het programma biedt voor iedereen voldoende opties om op eigen niveau mee te kunnen doen. Geïnspireerd door de krachtige muziek kun je jezelf helemaal laten gaan bij Body Combat!

“Stressontladend, rustgevend en vooral heel erg genieten!”

Body Balance is een vernieuwende workout die eens een keer geen gespring en geschreeuw brengt! Er wordt gebruik gemaakt van eeuwenoude methodes als Yoga en Tai Chi. BODYBALANCE

Ook het populaire Pilates komt binnen de Body Balance aan bod. Deze verschillende methodes worden gecombineerd en vormen zo een verrassende en rustgevende sessie! Alle spiergroepen komen aan bod en ook je innerlijk wordt niet vergeten. Je bereikt een perfect evenwicht tussen lichaam en geest, zodat je de dagelijkse stress nog beter aankunt!

Body fit is een aerobicsvorm die gericht is op fitheid van je hele lichaam.

Body fit is een aerobicsvorm die gericht is op fitheid van je hele lichaam. Door het gebruik van de step ligt de intensiteit hoog en werk je aan je conditie. 22Het voordeel van de step is dat de mensen met een goede conditie naast mensen met een mindere conditie kunnen meedoen. Dit omdat bijna alle vormen zowel stappend als springend uitgevoerd kunnen worden. je start de warming up zonder gebruik te maken van de step. Tijdens het eerste gedeelte van de les wordt een eenvoudige stepcombinatie opgebouwd. Daarna worden diverse spierversterkende oefeningen gegeven en tot slot volgt een cooling down. De hele les wordt ondersteund door motiverende muziek. De hoofddoelen van Body fit zijn aërobe training (de hartslag en ademhaling wordt verhoogd, waardoor er meer zuurstof dan normaal door het lichaam wordt gepompt), vetverbranding en verbetering van het spieruithoudingsvermogen.

“Spinning laat zien dat resultaat en gezelligheid heel goed samengaan!”

Hou je van fietsen, maar zit het weer niet echt mee? Heeft jouw fiets geen versnellingen en heb je altijd tegenwind? 23Geen nood, want Spinning bied je de mogelijkheid om ongeremd een uurtje te fietsen.Het principe van Spinning is hetzelfde als RPM, met het verschil dat nu de instructor de muziek uitkiest. Je kunt dus ‘verwend’ worden met een gouwe ouwe, een beukend trance-nummer, een regelrechte meezinger of zelfs een echte Duitse schlager! Heb je dus een favoriet nummer en lijkt het je geweldig om daarop te fietsen? Tip je instructor! Gezelligheid is dus gegarandeerd, maar vergis je niet, want het kan behoorlijk zwaar worden! Een uur lang fietsen we langs een denkbeeldig parcours met bergen, tijdritten en sprints, net als in de Tour de France!! Het is ook nog eens een hele snelle manier om vet te verbranden en om je conditie te verbeteren. Iedereen fietst op zijn/haar eigen niveau, dus van beginner tot gevorderde, iedereen kan meedoen!

GRIT Strength is het allernieuwste programma van Les Mills.

GRIT Strength is het allernieuwste programma van Les Mills. Het programma is dus al helemaal af, maar men wil nog even goed kijken hoe dit geïmplementeerd moet worden in de sportscholen wereldwijd. Ook kan het zo zijn, dat de naam nog zal veranderen in de loop van de tijd. Kortom, het is dus nog een pilot. Health Club Landgraaf is door Les Mills Nederland benaderd om GRIT Strength te gaan testen als één van de slechts 75 sportcentra in Nederland. Als je nagaat dat Nederland ruim 2000 sportscholen telt, dan zijn wij toch wel trots dat wij die exclusiviteit hebben!

TACOYO staat voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress.

TACOYO streeft geen schoonheidsideaal na, maar een gezondheidsideaal. TACOYO gaat uit van het principe dat Body & Mind twee kanten zijn van dezelfde medaille, 26namelijk uw gezondheid in perfecte balans, hoe wij dat bereiken kan u het beste ervaren door Tacoyo te doen bij een van onze aangesloten clubs en trainers.

Tacoyo® is een leuke groepsles van maar liefst 75 minuten op muziek, waarbij de laatste 15 minuten worden gebruikt voor een totale ontspanningsoefening. De Tacoyooefeningen geven niet alleen resultaat op spierniveau, maar tevens op hart-longniveau en zijn afgeleid van bestaande oefeningen uit de fitness-, en fysiotherapiepraktijk, aangevuld met de laatste trends binnen o.a. Yoga en Pilates.
Door de afwisseling van in- en ontspanningsoefeningen ontstaat een unieke intervaltraining die de conditie sterk verbetert en tevens de deelnemers leert om zich beter te ontspannen.
De wekelijks wisselende muziek maakt dat Tacoyo® nooit saai wordt. Bij Tacoyo® niet weken achter elkaar dezelfde muziek en moeilijke pasjes maar een steeds wisselende les die heel gevarieerd is zonder dat je je druk hoeft te maken over moeilijke pasjes of het ritme.

Log in with your credentials

Forgot your details?